Kursinformation

Grundkurs:

 

En nybörjarkurs för agilityintresserade med sikte på fortsatt träning och tävling eller som vill aktivera sin hund på ett roligt sätt, en kurs som passar alla hundar – oavsett ras och storlek!
Vi går igenom vad agility är, träningsupplägg med olika belöningar, grundövningar och hinderinlärning. Du kommer att få träna hopp, tunnel, däck, framåt med mera.Vi satsar på enkelhet och fart som grund för fortsatt arbete på agilityplan.

Vi kommer även påbörja grunderna för ett kontaktfältsbeteende och slalom. Mycket av grundträningen kan göras hemma och på promenader! Fokus kommer att ligga på hinderinlärning.Den stärker kontakten, relationen och följsamheten mellan dig och din hund. Förbättrar också hundens kroppsuppfattning, balans och självförtroende. Målet med denna kurs är att få en trygg och säker hund på agilityplan som älskar att ta hinder! Samt att vid kursens slut kan  ekipaget kan genomföra en enkel bana (hopp och tunnlar ) med 10-12 hinder tillsammans.  Kursen kommer att vara individanpassad beroende på ekipagens nivå.

Förkunskapskrav:

Hunden skall vara minst 12 månader, ha bra inkallning och kunna stanna kvar på kommando.